Tukkipunnerrus tukki valmisteilla ja muita vempeleitä

 Tukkipunnerrus tukki.


Morjensta vaan kaikille pitkästä aikaa. On ollut kaikenlaista säpinää ja toden totta hektistä aikaa niin on tämän sivuston päivittäminen jäänyt hiukan tuuliajolle. Nyt kuitenkin tulossa parannusta asiaan. 
Harrastuksenani on some ja minulla onkin useita kanavia eri sosiaalisen median palveluissa ja pidän yllä myös noin kymmenkuntaa blogia. Pakko sanoa, että tämä on ollut enemmän kuin liikaa.
Koska olen tehnyt niitä melko lailla tunteella ja silloin kun siltä tuntuu niin on vähän kaikki ollut sitten enemmän tai vähemmän tuuliajolla.

Somekalenteri

Tein itselleni eräänlaisen somekalenterin jossa on tarkkaan kalenterissa milloin mitäkin julkaisen ja millä somekanavalla ja millä alustalla. Ja tiedättekö mitä ?
Ylivoimaisesti elämäni paras päätös, nyt mennyt somekalenterin mukaan noin viikon ja vielä ainakin pysynyt homma hallussa. On kuitenkin ilman kalenteria todella työlästä hoitaa koko pakettia kun se kumminkin on vain harrastus eikä työ. Tottakai  jos se olisi työtä niin samoin helpottaa koko kokonaisuutta. Itsellä on Youtubessa noin 40 kanavaa, Tiktokissa 5 , Instassa 5 ja pidän yllä noin kymmentä blogia. Tämä kyseinen blogi jolle nyt rustailen on omiin opiskeluihin liittyvä ja ei ole ollut niin mielenkiinnon numero 1 kirjoitella niin se on jäänyt eniten taka alalle pahoittelut siitä.
Mitä somekalenteriin tulee niin jatkossa päivitän tätä blogia vähintään torstaisi torstaisin. 1 kerta viikkoon riittää tässä vaiheessa vallan hyvin. Jos näin ei tule tapahtumaan niin heittäkää vaikka pienillä kivillä.

Mutta nyt tämän viikon torstaiseen aiheeseen.
Suunnittelin tukkipunnerrustukkia ja voimailu onkin ollut aina lähellä sydäntä ja on edelleen vaikka se hengen meinasikin viedä. 
Teen paljon valmennushommia sillä saralla ja pidän Voimatehdas salia Salossa. (www.voimatehdas.net).

Voimatehtaan sali on ns. yksityissali eli valmennan niin suomen huippuja, maailman huippuja kuin normaali arkielämän huippuja 😅. Pääsääntöisesti olemme keskittyneet otevoimailuun ja siinä onkin eniten tullut menestystä niin suomessa kuin maailmalla.

Voimatehtaalla on myös ehkä maailman kattavin mahdollisuus treenata otevoimaa ja jotkut sitä leikkimielisesti kutsuvatkin otevoimailun Mekaksi. Nyt kun ei ole pitkään aikaan tänne puolelle tullut päivitettyä mitään niin sormet sauhuaa jossakin aivan muissa asioissa kuin siinä tukissa :-D . Pahoittelut tästä. Laitetaan nyt myös siitä tukista muutama kuva ettei blogin aiheen otsikko pääse unohtumaan. 
Tukkipunnerrus tukki

Eli voimamieskilpailuissa käytettävää tukkia suunnittelin. Tuollainen siitä tuli, pitää tuosta vielä tehdä valmistuspiirustus, mutta hahmotelma kumminkin valmis. Tukki on tehty täysin ns . virallisilla mitoilla. Mutta jos jollakin on toiveita asian suhteen ja mitoista niin voin tehdä kyllä ihan minkälaisen tukin halua suunnittelusta valmistukseen. Eli toiveita vaan kehiin niin harrastellaan sulle tukki mikä varmasti kestää kaupallisiin leluihin nähden.

Muita päivän sumplimisia on ollut kevyttakka ja siitä on tehty jo useampi prototyyppikin ulos koska tuli suunniteltua piippu liian pieneksi tai vääränmuotoiseksi. Kun ei ole lämmityslaitteista mitään kokemusta niin se menee vähän niin kuin yrityksen ja erehdyksen kautta :-D
Högfors puukamiina
Högforssin vanhasta kamiinasta suurennettu "kopio"

Tuosta kuvasta puuttuvat paloarina , kansi ja piippu sekä luukut kaikkinensa. Sinnepäin malli minulla oli vanha Högforssin silitysrauta kamiina vuodelta noin 1890  ja sitä sitten suhteessa isontelin siihen kokoon että menee metrinen halko sisälle. Sisälle tulee vielä ohjauspeltejä joilla saadaan hidastettua palokaasujen ulosmenoa ja mahdollisesti hieman parannettua hyötysuhdetta. Olen nyt livenä tehnyt juurikin sen yrityksen ja erehdyksen kautta noita kokeiluja ja nyt lopullinen malli on jo päässä. Mahdollisesti ensi viikon blogiin jo blogissakin :-D
Miksi sitten päädyin suunnittelemaan isoa lämmityslaitetta. No jokainen ketä hiukankin seuraa maailman menoa niin tämä nykyinen vihreä siirtymä vie mummoilta ja papoilta energia hintojen osalta talot ja tilat alta ja ns. tuhkatkin pesästä. Sinänsä surullista kun niin pitäisi olla köyhien asialla ja surutta vaan suunnitellaan mitä ihmeellisempiä ilmastokepposia ketä mitkä loppu viimeksi käy kaikkein heikompiosaisten kukkarolle .

Eli itsellänikin oli harrastetilat sähkö lämmityksellä kun tuon uuden hallin rakensin, lähinnä muutenkin elänyt suht energiaa säästävästi niin kuin Suomessa muutenkin eletään muuhun maailmaan verrattuna ja kierrätän totta kai kaiken mikä mahdollista. Mutta kun täällä ei mikään riitä, tämän kaiken ilmastohössötyksen turvin helppo kerätä rahaa. Jos tämä ilmastohössötys olisi se pääasia niin kaikki ketä tekee asian eteen jotain niin luulisi että niitä tuetaan. Jos valmistaisin itse biodieseliä kun se suht helposti on mahdollista niin luulisi että sellaista tuetaan koska se auttaa ilmastomuutoksen hidastamisessa niin arvaatteko mitä?? 54,5 c litralta haluaa valtio :-D . Eli se vie kyllä oikeasti pohjan noilta jutuilta. Kyseisen hössötyksen tarkoituksena on vain ja ainoastaan kerätä rahaa mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti.
Tämä on syy irtaantua sähkölämmityksestä. Vuosittain sähkölasku ollut harrastetilojen osalta jossa sähkölämmitys noin 5000 euroa ja nykyisten sähkönhintojen jotka siis ei perustu mihinkään hinta on noin 3-5 kertainen. Jääkö sitä köyhälle opiskelijalle muuta mahdollisuutta kuin siirtyä fossiilisiin takaisin eli öljypannu tulee takaisin ja lisäksi tuollainen isompi kamiina. Luonto kiittää vihreiden ituhippien saavutuksia. Ei muuta kuin liimaamaan persettä sinne Helsingin asfalttiin ja luonto saastuu toimienne ansiosta lisää.

Muutamia muita kuvatuksia lähinnä voimailuun liittyen . Levypainoteline joka on suunniteltu vanhasta teräksisestä sähkötolpasta tai siis valaisinpylväästä ja sekalaisia kuvia otevoimavälineistä.

Levypainoteline romuraudasta
Lyhtypylväästä levypainoteline

Otevoimaväline putki 50 mm
Otevoimaväline putki 50 mm tasa.

Otevoimaväline putki 20 mm
Otevoimaväline putki 20 mm tasa.

World of grip
World of grip stublift otevoimaväline

Finnishball
Finnishball otevoimaväline

world of grip
World of grip Half penny



Kommentit

Suositut tekstit